замовити дзвінок
+38 (044) 358-48-00
замовити дзвінок
Starting a new project?
отримати консультацію
Читайте наш Telegram 👈
708
1

Кожна людина, що займається продажами своїх послуг чи товарів, замислювався над тим, як отримати прибуток з сайту.

В першу чергу потрібно зрозуміти, що головна мета - збільшення цільового трафіку, а для цього відмінно підходить SEO-просування. Але як же знайти доброго фахівця або агентство, та не витратити гроші даремно?

Для початку хотілося б розібрати два загальних питання, що часто з'являються в мережі. Що таке компанія SEO? А що таке SEO послуги? Після цього розглянемо деякі моменти, на які варто звернути увагу при виборі правильного партнера для ваших SEO-завдань.


1. Що таке SEO компанія/агенція?

Блог SEO агентство

SEO-компанія пропонує послуги пошукової оптимізації та просування бізнесу, щоб допомогти поліпшити видимість вашого продукту чи послуги в інтернеті.
Чим краще оптимізований сайт для пошукових систем, таких як Google, тим вище ймовірність того, що проект займатиме місце на першій сторінці результатів пошукової видачі за ключовими словами та фразами, що мають відношення до бізнесу або продукту/послуги.

Основна перевага використання SEO-компаній полягає в тому, що вони швидше за все мають спеціалізований досвід в наданні допомоги підприємствам у пошуковій системі.

Експерти з SEO знають, що потрібно робити, щоб залучити більше органічного трафіку на ваш сайт через пошукові системи. Такі, як Google чи Bing.

В SEO-агентстві працюють фахівці в різних областях пошукової оптимізації. Ці фахівці з SEO надають широкий спектр послуг, таких, як:

  • аудит вашого сайту;
  • розробку індивідуальної стратегії SEO;
  • впровадження тактики, яка допоможе бізнесу досягти поставлених цілей.

Кращі SEO-компанії ставляться до вашого сайту, як до власного. Це означає, що вони прийматимуть рішення про SEO вашого сайту для максимізації окупності інвестицій. А також допоможуть вашому бізнесу досягти поставлених цілей.

Компанія розгляне ваш сайт з усіх боків, щоб переконатися, що ви отримуєте максимальну віддачу від своїх послуг SEO та не тільки.


2. Вибір SEO-агенції: в чому переваги?

Блог SEO агентство

Найм професіоналів в SEO допоможе оптимізувати сайт для пошукових систем. Нижче наведені тільки три основних способи, якими SEO-компанія може допомогти підприємствам зростати:

  • Поліпшення рейтингу та видимості.

Досвідчена SEO-компанія може допомогти сайту компанії зайняти більш високу позицію в пошукових системах. Використовуючи для цього найсучасніші інструменти й стратегії.

Компанія SEO допоможе знайти правильні ключові слова, щоб привернути ваших ідеальних покупців. Вони також подбають про те, щоб структура вашого сайту була оптимізована для сканування пошуковими системами.

Виявивши, які зміни може внести ваш бізнес в дизайн та зміст вашого сайту, компанія з SEO допоможе підвищити шанси на досягнення кращого рейтингу на сторінці результатів пошукової системи. Чим вище рейтинг вашого контенту за ключовими словами та фразами, тим більше у вас шансів знайти нових та релевантних потенційних клієнтів.

  • Цільовий конверсійний трафік.

Крім підвищення рейтингу сайту вашої компанії в пошукових системах, SEO-компанії також можуть допомогти вам підвищити якість трафіку, що приходить на ваш сайт. В міру того, як ви залучаєте на свій сайт більше релевантного трафіку, ви збільшуєте свої шанси вплинути на переходи. Це відбувається тому, що люди, які заходять на сайт, з більшою ймовірністю зацікавляться вашими продуктами чи послугами.

  • SEO-результативність.

Ще один спосіб, яким SEO-компанія може допомогти вашому бізнесу зростати, це забезпечення вимірних результатів.

На відміну від деяких традиційних маркетингових тактик, SEO можна легко відстежувати та вимірювати на кожному етапі вашої компанії. Домовившись з вашою SEO-компанією щомісяця надавати аналітичний звіт щодо ваших SEO-кампаній, ви зможете краще зрозуміти, як SEO-послуги приносять користь бізнесу.


3. Що таке SEO-послуги?

Блог SEO агентство

Послуги SEO – це послуги, що пропонують агентства маркетингу для оптимізації сайту й просування вашого ресурсу в пошукових системах.

Мета їх в тому, щоб підвищити рейтинг сайту в пошуковій видачі. Що приверне більше органічного трафіку, який повинен конвертуватися в продажі.

Тепер, коли ви знаєте, що таке SEO-компанія та як робота з нею може принести користь вашому бізнесу, давайте обговоримо, що роблять ці компанії, та які ролі фахівців.


3.1 Яка робота фахівця з SEO?

Блог SEO агентство

Робота фахівця з SEO полягає не тільки в тому, щоб зробити рейтинг сайту за цільовими ключовими словами. Це досягається за допомогою різних методів та стратегій.

1) Оцінка бізнесу та аналіз сайту

Блог SEO агентство

Багато компаній почнуть з оцінки вашого поточного сайту та його SEO.

Роботи включають розгляд як архітектури сайту, так і його контенту для оцінки таких факторів, як код сайту та щільність ключових слів. Це кращий спосіб визначити ваші сильні та слабкі сторони перед розробкою та впровадженням нової стратегії SEO.

На додаток до аналізу вашого сайту, SEO-компанія також розгляне ваш бізнес та нішу. Вони дізнаються вашу цільову аудиторію та ваші спільні бізнес-цілі перед створенням плану по SEO. Познайомившись з вашим бізнесом та аудиторією, компанія SEO зможе краще вирішити, яку тактику використовувати для поліпшення вашого сайту.

2) Розробка SEO-стратегії та цілей

Блог SEO агентство

Після того, як компанія SEO завершить поглиблений аналіз вашого поточного сайту та оцінку галузі та цільового ринку, вони можуть допомогти вам скласти план по SEO на майбутнє. Розробка стратегії таі цілей вашої SEO-компанії залежатиме від типу бізнесу та ваших спільних бізнес-цілей.

Найдосвідченіші SEO-компанії візьмуть те, що дізналися з аудиту вашого сайту та галузевого аналізу, а потім розроблять індивідуальний план для вашого сайту. Частина цієї стратегії включить в себе визначення правильних ключових слів та фраз, які ваша цільова аудиторія використовує найчастіше. Цей план також міститиме різні стратегії та тактики, що допоможуть зайняти місце вище, ніж ваші конкуренти в пошукових системах.

Ще одна важлива річ, яку варто відзначити, це те, що добра SEO-компанія повинна бути в змозі пояснити вам аудит SEO в зрозумілому вигляді. З огляду на те, що не всі власники бізнесу добре розбираються в цифровому маркетингу, буде дуже корисно працювати з SEO-компанією, що зможе зробити ваші висновки більш зрозумілими для вас.

Існує безліч різних інструментів та систем, що задіяні в реалізації індивідуальної стратегії SEO. Перш ніж ви приступите до виконання своїх кампаній з просування, ваша SEO-компанія визначить, які інструменти, інформаційні панелі й інші системи, такі, як аналітичні програми, вам знадобляться для успішної реалізації та моніторингу ваших SEO-кампаній.

Наявність цих інструментів ще до того, як ви почнете вносити зміни до свого сайту, допоможе гарантувати, що ваш бізнес зможе візуалізувати кожен крок вашої компанії. Досвідчена SEO-команда зможе запропонувати правильні інструменти для вашої SEO-стратегії та ефективно використовувати їх, щоб забезпечити максимальну віддачу від ваших SEO-кампаній.

3) Оптимізація

Блог SEO агентство

Як тільки інструменти й платформи SEO будуть впроваджені, компанія SEO зможе приступити до виконання вашої користувальницької стратегії оптимізації.

Цей SEO-сервіс зазвичай починається з оптимізації на сторінці. Це може включати крім іншого очистку деякого коду на серверній частині вашого сайту та забезпечення того, щоб сайт був мобільним та простим в навігації. Також буде складено список цільових ключових слів, які ви використовуватиме при створенні контенту для сайту.

Цей етап пошукової оптимізації також включає в себе SEO-стратегії поза сторінок. Ви можете не мати прямого контролю над такими факторами, як підвищення авторитету або створення посилань. Проте, ваша SEO-компанія надасть деякі пропозиції щодо поліпшення тактики за межами сторінок та може навіть надати детальний план того, як ви можете почати підвищувати авторитет свого сайту.

4) Поточна пошукова оптимізація

Блог SEO агентство

Пошукова оптимізація – це безперервний процес. Google завжди переоцінює свій алгоритм, щоб пошукова система залишалася корисною для своїх користувачів. З кожним оновленням Google компанії повинні переглядати свою стратегію SEO та вносити як невеликі, так і значні зміни до свого веб-сайту, щоб залишатися сумісними й підтримувати свій рейтинг SEO. Компанія SEO може надавати постійні послуги SEO, щоб гарантувати, що ваш сайт залишається видимим в пошукових системах.

Поточні послуги пошукової оптимізації можуть включати подальші дослідження ключових слів, послуги з ведення блогів, кампанії зі створення посилань, та інші методи оптимізації на сторінці. Найдосвідченіші SEO-компанії залишаються в курсі останніх змін в пошуковій оптимізації, що дозволяє їм оновлювати стратегію пошукового просування вашого сайту, щоб забезпечити йому довгостроковий успіх.


4. Що потрібно шукати в компанії, що надає SEO-послуги?

Блог SEO агентство

  • Успіх та досвід. Якщо ви хочете дізнатися, наскільки успішна й досвідчена компанія SEO, ви можете почати з вивчення їх минулих успіхів. Погляньте на приклади з практики компанії та відгуки, щоб побачити, як вони допомагали підприємствам в минулому. Чи допомогли вони компаніям зайняти місце на першій сторінці Google?
  • Індивідуальність. Ще одна важлива річ, яку потрібно шукати при покупці SEO-компанії, – чи пропонують вони стратегії, адаптовані до унікальних цілей вашого бізнесу. Коли справа доходить до стратегії SEO, немає двох однакових підприємств. Ви повинні переконатися, що працюєте з компанією, яка витратила час на те, щоб дізнатися вашу галузь та цільову аудиторію, й зрозуміти ваші бізнес-цілі та бюджет.
  • Робота, що виконана на місці. Інша річ, яку потрібно шукати, – це компанія, що виконує всі свої SEO-послуги на місці. Деякі SEO-агентства передають свою роботу стороннім SEO-компаніям, щоб заощадити гроші. Однак ви ніколи не знаєте, кого ви отримуєте на роботу на своєму сайті, та який рівень досвіду вони мають, якщо не працюють всередині компанії, котру ви найняли. Залишайтеся з агентством SEO, що виконує свою роботу на місці, щоб ви знали, хто працює на вашому сайті та виконує повсякденні завдання.
  • Відсутність 100% гарантій. Якщо потенційна компанія гарантує 100% результат на стадії складання комерційної пропозиції, це вже поганий знак. Існує багато чинників, на які фахівці в області SEO не можуть вплинути безпосередньо. Такі, як зміна алгоритмів роботи пошукових систем. Так, погодьтеся, як можна гарантувати результат, якщо фахівці ще навіть не приступили до роботи над вашим ресурсом та не вивчили вашу нішу. Дивно, чи не так?

Це лише деякі з факторів, котрі ми рекомендуємо враховувати при виборі компанії SEO для роботи.

Деякі інші речі, що ви повинні взяти до уваги – це те, як довго компанія займається бізнесом та які послуги пропонує. Якщо компанія не надає комплексні послуги SEO, ви можете продовжувати ходити по просторах інтернету, поки не знайдете компанію, що допоможе краще задовольнити ваші потреби.

Обчислювані показники GA4

Обчислювані показники в Google Analytics 4

Google Trends baner

Google Trends: інструкція з використання

Google Analytics 4 courses banner

Курси з Google Analytics 4

Підпишіться на наші оновлення
Більше корисних статей та мануалів ще попереду. Будьте в курсі

Ви вже підписані на нашу розсилку!

Підтвердіть свій email для завершення підписки.

Замовити
просування
Більше корисних статей та мануалів ще попереду. Будьте в курсі

Дякуємо! Скоро з вами зв'яжеться наш менеджер.